Hielspoor, oorzaak en behandeling met osteopathie. Hielspoor is een klacht die veel mensen treft en erg vervelend is, als je op het moment dat je gaat staan op je voeten pijn hebt betekent dit dat de meest natuurlijke beweging die we kennen, het lopen, enorm beperkt wordt. We zullen dan ook geneigd zijn om dit minder te gaan doen, dit betekent dat we vele lichaamsfuncties minder zullen ondersteunen, bv. de hartslag, doorbloeding, ademhaling. Dit zal op de lange termijn onze gezondheid en ons welbevinden negatief gaan beïnvloeden. Hielspoor, oorzaak en behandeling met osteopathie kan een nieuw en verhelderend licht doen schijnen op het ontstaan en in stand houden van de hielspoor klacht.

Aangezien het been, waar de voet onderdeel van is, ontstaat als uitgroei van het bekken, is voor de osteopathie de relatie tussen het verteringssysteem en het been belangrijk. Het bekken ontstaat bij ons in de embryonale fase door de bewegingen die onze darm dan maakt, het vervolg op de bekkenaanmaak is de uitgroei van het been hiervan. Dit betekent voor de osteopathie dat wil een been soepel zijn en elastisch het verteringssysteem optimaal moet kunnen functioneren en bewegen. Als hier beperkingen zijn in functioneren en mobiliteit zal het been automatisch stijver worden en minder goed in staat zijn om belasting te weerstaan.

De voet bestaat namelijk uit een aantal voetbogen die werken als een veer, als we op de voet gaan staan moeten deze voetbogen inzakken en op deze manier energie opnemen, Als de voet stijf is gaat dat minder goed en gaan de krachten niet wegvloeien door rek van weefsel, maar gaat dit overbelasting creëren en dit veroorzaakt pijn en een chronische ontsteking die weer aan de basis kan liggen van verharding/verkalking van de peesplaat in de voet. Dit heet hielspoor.

De behandeling met osteopathie zal in eerste instantie bestaan uit het weer optimaal laten werken van het verteringssysteem. Als u wilt weten of osteopathie bij uw hielspoor kan helpen kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.

.