Bedplassen en incontinentie bij kinderen is een naar probleem, zeker als kinderen ouder worden kan het een sociaal beperkende factor worden. Kinderen willen bijvoorbeeld niet logeren bij vriendjes of vriendinnetjes, of gaan niet graag naar school uit angst om uitgelachen te worden. Hoe ziet embryonaal geïntegreerde osteopathie het probleem van bedplassen bij kinderen en interessanter, hoe wordt dit dan behandeld? Maarten Heemskerk, van Osteopathie Haarlem, gebruikt kennis van de embryonale vorming om bedplassen en incontinentie bij kinderen oorzakelijk te behandelen.

Bedplassen en incontinentie bij kinderen zijn in feite twee verschillende dingen. Bedplassen ontstaat meestal bij kinderen die overdag erg druk zijn, dit druk zijn is voor deze kinderen vaak heel functioneel, door het activeren van het orthosympathische zenuwstelsel (wat we actief maken in alerte toestand) functioneren zij overdag beter. Gevolg hiervan is dat daardoor de urineproductie overdag minder zal zijn, in de nacht moeten ze dit inhalen en produceren ze meer urine, ook is hun slaap vaak dieper door de overmatige activering overdag zijn ze meer moe en voelen ze dus minder makkelijk dat ze moeten plassen ’s nachts. Dit fenomeen is oa. aanwezig als de bevalling zwaar was en de schedel veel druk heeft gehad.

Incontinentie overdag heeft vaak te maken met het niet kunnen voelen van de plasaandrang, het aandranggevoel wordt via de nn. pelvici doorgegeven aan de hersenen. Als er in de romp dingen vastzitten die de doorgifte van deze prikkel blokkeren kan een kind niet voelen dat hij  of zij moet plassen en plast in zijn/haar broek.

Als u wilt weten of osteopathie bij bedplassen en incintinentie bij uw kind kan helpen kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.