wd78ngf9Astma en COPD, hoe behandelen met embryonale kennis?Astma en copd, hoe behandelen met embryonale kennis? Astma en copd zijnwd78ngf9wd78ngf9 vooral in dit jaargetijde, de herfst, voor veel mensen een probleem. Hoe kijkt embryonaal geïntegreerde osteopathie hier naar en interessanter, hoe wordt dit dan behandeld? Maarten Heemskerk, van Osteopathie Haarlem, gebruikt kennis van de embryonale vorming om astma oorzakelijk te behandelen.

Om begrip te krijgen van het belang van de embryonale vorming voor de behandeling is het handig om iets uit te leggen over de manier waarop onze longen ontstaan. Onze longen worden uit onze darm gezogen, dit proces begint in de 3e week na de bevruchting. De kracht die zorgt voor deze longontwikkeling wordt geleverd door het hart, dit daalt in ons embryonale bestaan en zuigt zo de longen uit de darm. Dit is dan ook de reden dat hart en longen zo lang als we leven samen optrekken, slecht hart zorgt voor slechte longen en omgekeerd. De groei van de longen gaat samen met het sluiten van de slokdarm en het naar achter/beneden gaan van de tong.

Voor de longuitgroei is de bevalling een essentieel moment, dit is het moment dat de longen zich ontplooien, als de druk wegvalt en er voor het eerst lucht in de longblaasjes, die in de baarmoeder nog opgevouwen waren, komt. Aan de binnenkant van de longblaasjes zit het longepitheel, een dun vlies, dit verbrandt door contact met zuurstof. Dit is de reden dat baby’s huilen gaan, hoe sneller en hoe harder ze huilen hoe beter de longontplooiing is. Als dit niet krachtig genoeg gebeurd, door bijvoorbeeld een navelstreng om de nek of doordat de baby vruchtwater heeft ingeslikt, zullen de longen zich niet volledig ontplooien en zal ook de sluiting van de slokdarm niet volledig zijn en ook de mondbodem/tong niet goed dalen. Door de minder goede longuitrijping zullen deze kinderen het ook snel een beetje benauwd hebben.

Deze baby’s en ook kinderen zullen zeer onrustig zijn en vooral overdag slecht kunnen slapen. Doordat hun luchtpijp nauwer is hebben ze altijd een dreigend tekort aan zuurstof, ons lichaam probeert dan om de luchtpijp te verbreden. Dit doet het door het lichaam alert te maken, klaar voor actie, want als wij als mens actief zijn verwijden wij automatisch de luchtpijp. Dit betekent dat deze baby’s en kinderen zich beter voelen als ze iets aan het doen zijn of als ze een prikkel toegediend krijgen. Dus zolang de baby geschommeld wordt of in een rijdende wagen ligt is het ok, zodra je zo’n baby weglegt en die stil ligt is er weer de noodzaak om wakker te worden want in rust vernauwd de luchtpijp en wordt de benauwdheid erger. Ze schrikken dan vaak weer wakker en huilen dan.

Vaak is mijn ervaring dat ook volwassenen met astma zo’n achtergrond hebben, dit maakt het makkelijk om te behandelen. Vaak wordt na één of twee behandelingen door volwassenen gerapporteerd dat ze meer lucht hebben of dat ze makkelijker doorslapen. Astma, hoe behandelen met embryonale kennis? De behandeling bestaat uit het onder andere met de hand losmaken van de mondbodem en luchtpijp.

Als u wilt weten of osteopathie bij uw astmaklachten of bij die van uw baby of kind kan helpen kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.