Ongeremd gedrag, primair gedrag bij kinderen

Ongeremd gedrag, primair gedrag bij kinderen

Ongeremd gedrag, primair gedrag bij kinderen. We kennen allemaal wel voorbeelden van zulke kinderen.Ongeremd gedrag, primair gedrag bij kinderen Hoe ontstaat zulk gedrag en hoe kun je het kind ermee helpen? Maarten Heemskerk, van Osteopathie Haarlem, gebruikt kennis van de embryonale vorming om ongeremd gedrag, primair gedrag bij kinderen  oorzakelijk te behandelen.

Als kinderen klein zijn, tot hun vierde vinden we het normaal dat kinderen redelijk primair en ongeremd kunnen reageren. Om te kunnen nadenken over je reactie op iets wat gebeurd hebben we namelijk onze hersenschors nodig. Deze is als we geboren worden nog niet voldoende ontwikkeld. In de eerste jaren van ons leven is vooral de gyrus actief, dit is het deel van de hersenen dat dicht bij de ventrikels ligt. Hier groeien het eerst de gliacellen in na de geboorte. Dit ingroeien van gliacellen zorgt ervoor dat we deze hersendelen beter kunnen gaan gebruiken. De gyrus is het deel van de hersenen dat we gebruiken in flight/fight situaties. Als er gevaar dreigt en we snel primair moeten reageren. Als kinderen ouder worden wordt ook de hersenschors actiever en kunnen we steeds meer over dingen nadenken voor we reageren, dit is natuurlijk heel handig als we naar school gaan en gaan werken. Na het vijfde jaar gaat dit steeds meer gebeuren en het is ook niet toevallig dat we dan naar school gaan.

Als er bij kinderen veel stress aanwezig is dan is de ontwikkeling van de hersenschors minder kan krachtig. Deze kinderen zullen dan ook meer en langer in de flight/fight reacties blijven hangen. De stress is deels vaak afkomstig van buiten, een druk bestaan met enorm veel activiteiten, heftige computerspelletjes die juist de primaire reacties benadrukken. Maar ook een heftige bevalling met klemzitten, vruchtwater inslikken etc. kan stresspatronen doen ontstaan waardoor de normale hersenontwikkeling vertraagd.

Met embryonaal geïntegreerde osteopathie is het mogelijk om deze stresspatronen te behandelen en zo de uitrijping van de hersenschors te bekrachtigen waardoor ongeremd gedrag, primair gedrag bij kinderen vermindert. Als u vragen heeft hierover kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.