Baby's en kinderen met ontwikkelingsproblemen en osteopathieBaby’s en kinderen met problemen in de ontwikkeling, het niet tot kruipen komen, een voorkeurshouding blijven houden , op de tenen lopen of meer algemeen traag in de motorische of mentale ontwikkeling. Één van de mogelijke oorzaken kan gelegen zijn in het minder goed groeien van het zenuwstelsel door een blokkade van het bekken. Maarten Heemskerk, van Osteopathie Haarlem, gebruikt kennis van de embryonale vorming om deze klacht oorzakelijk te behandelen.

Het zenuwstelsel heeft vanaf het moment van het ontstaan een groeirichting van onder naar boven, het is daarom dat bovenin (het hoofd) het meeste zenuwweefsel te vinden is. Om dit zenuwstelsel zitten vliezen (ruggenmerg-/hersenvliezen) die vastzitten aan het Heiligbeen, het bot tussen de twee bekkenhelften in. Als dit bot door een letsel vervormd is geworden kan dit een reden zijn dat het zenuwstelsel zich minder makkelijk ontwikkelt, hierdoor kunnen ontwikkelingsproblemen ontstaan. De meest voorkomende reden voor zo’n probleem bij baby’s is druk op de buik van de moeder tijdens de bevalling, het bekken van de baby is op dat moment nog niet berekend op grote druk of kracht, door de manuele druk op de buik vervormd het kraakbenige bot en zal verharden. Dit zorgt er dan voor dat er meer tractie op de vliezen rondom het zenuwstelsel ontstaat waardoor die zich minder makkelijk zullen kunnen ontplooien.

Met embryonaal geïntegreerde osteopathie is dit goed op te sporen en te behandelen. Als u meer wilt weten kunt u bellen ( 023 7200 9200 / 06 141 80 360 ) of een bericht sturen.