Rugpijn hardlopen en osteopathie, veel mensen lopen tegenwoordig hard. Velen hiervan worden geconfronteerd met blessures, ook Arnaud, die na een acute aanval van rugpijn, een aantal jaren geleden, klachten kreeg bij het hardlopen. Als hij langer dan 5 kilometer hardliep kreeg hij een stekende pijn in de rechter-ribbenkast en kon hij niet goed doorademen en ontstond ook weer de rugpijn waarmee de klachten begonnen waren. Ik wil graag laten zien hoe ik kennis van de embryonale vorming gebruikte om deze klacht oorzakelijk te behandelen.

Na een aantal jaren met deze rugpijn en klachten bij hardlopen doorgelopen te hebben besloot Arnaud een afspraak te maken voor een behandeling met osteopathie en kwam hij bij mij, in de praktijk osteopathie Haarlem, terecht.

Arnaud vertelde dat hij een aantal jaren geleden hernia-achtige klachten had gekregen, rugpijn met uitstraling in het linkerbeen. De rugpijn en klachten bij hardlopen hadden volgens hem met elkaar te maken want naast de steken in de rechterborst ontstond ook de rugpijn weer door hardlopen. Als kind had hij last gehad van bronchitis.

Nu is er over het ontstaansproces van ons lijf in de baarmoeder heel veel te vertellen, het belangrijkste principe is eigenlijk dat door de bewegingen die de darm maakt het bewegingsapparaat (wervelkolom/armen/benen etc.) gemaakt wordt. Dus als iemand klachten krijgt bij het gebruiken van het bewegingsapparaat is het heel logisch om de beweeglijkheid van de darm te testen en eventueel te behandelen.

Bij Arnaud was er een belangrijke blokkade van die darmbeweeglijkheid in de keel, daar ontstaan de longen uit de darm en door zijn jarenlange geschiedenis van bronchitis was die regio door de ontstekingen gefixeerd. Na dit met osteopathie twee maal behandeld te hebben kon Arnaud ineens weer langer dan 5 kilometer zonder klachten hardlopen.

Met embryonaal geïntegreerde osteopathie is het mogelijk om oorzakelijk te behandelen. Als u vragen heeft hierover kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.