Pijn in de benen na lopen, dit kan op heel veel manieren ontstaan. Er kan bijvoorbeeld een gewricht versleten zijn of een meniscus in de knie kan stuk zijn. Meestal geeft dit soort oorzaken een ontstekingsbeeld in een gewricht. Soms is het zo dat de pijn meer in de spieren zit en ontstaat tijdens het lopen en dan de dagen erna zeer ernstig aanwezig is. Meestal 2 tot 3 dagen en dan wegtrekt. Als dit zo is bij u is de kans groot dat een slecht afvoeren van lymfe uit de benen een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van uw pijnen. Meestal hebben deze mensen het ook erg warm en vaak zijn er kalknagels aan de tenen.

Wat is lymfe? Het hart pompt zuurstofrijk bloed rond door het lijf, dit bloed moet ook weer terug naar het hart. Als er niks terugkomt kan het hart er ook niks meer uitpompen. Dit terugstromen naar het hart gaat met de venen. Bij de rondgang van het bloed wordt ook een beetje vocht verloren. Dit vocht gaat zich ophouden tussen de cellen en wordt lymfe genoemd. Deze lymfe wordt met aparte vaten afgevoerd naar de linker vena subclavia (bij het linkersleutelbeen) en dit vocht komt zo weer terug in de grote bloedcirculatie. Met de lymfe voeren de cellen veel afvalstoffen weg uit de weefsels. Als deze lymfestroom blokkeert kunnen bijvoorbeeld de benen hun afval, dat ontstaat door het gebruik van spieren, niet afvoeren. Hierdoor ontstaat pijn, ook geeft dit een moe, zwaar gevoel in de benen. De afvalstoffen zorgen zelfs voor ontstekingsreacties in de benen, dit geeft vooral ’s nachts warmte, hierdoor ontstaat pijn en nachtzweten.

Met osteopathie is het goed mogelijk om deze lymfestroom weer krachtiger te maken. Het centrum voor de lymfatische circulatie zit in de buik. Wanneer er veel fixaties in de buik zijn zorgt dit voor een vermindering van de lymfestroom. Ook een blokkeren van de linkerschoudergordel zorgt voor een obstructie van de lymfestroom en moet verholpen worden.

Als u wilt weten of bij u osteopathie kan helpen voor pijn in de benen na lopen of als u meer wilt weten hierover of  kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.