Hielspoor, behandeling in Haarlem. Hielspoor is iets waar veel mensen last van hebben, als je gaat staan op je voeten en pijn hebt betekent dit dat we veel minder gaan lopen en bewegen. Dit betekent dat we vele lichaamsfuncties minder zullen activeren, bv. de hartslag, doorbloeding, ademhaling. Hierdoor zullen we op termijn mnder fit en gezond worden. Hielspoor, behandeling in Haarlem kan een nieuw en verhelderend licht doen schijnen op het ontstaan en in stand houden van de hielspoor klacht.

Het been, waar de voet bij hoort, ontstaat vanuit het bekken. Voor de osteopathie de relatie tussen het verteringssysteem en het been belangrijk. Het bekken ontstaat bij ons als wij nog in de buik zitten door de bewegingen die onze darm dan maakt, het been groeit vervolgens uit het bekken. Dit betekent voor de osteopathie dat wil een been soepel zijn en elastisch het verteringssysteem optimaal moet kunnen functioneren en bewegen. Als dat niet zo is zal het been automatisch stijver worden en minder goed in staat zijn om belasting te weerstaan op te vangen door uit te rekken.

Hielspoor, behandeling in Haarlem

De voet bestaat namelijk uit een aantal voetbogen die als een veer werken, als we op de voet gaan staan moeten deze voetbogen inzakken en op deze manier energie opnemen, Als de voet stijf is gaat dat minder goed en gaan de krachten niet wegvloeien door rek van weefsel, maar gaat dit overbelasting creëren en dit veroorzaakt pijn en een chronische ontsteking op de aanhechting van de peesplaat van de voet. Dit kan aan de basis liggen van verharding/verkalking van de peesplaat in de voet. Dit heet hielspoor.
De behandeling met osteopathie zal in eerste instantie bestaan uit het weer optimaal laten werken van het verteringssysteem. Als u wilt weten of osteopathie bij uw hielspoor kan helpen kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.

.