Duizeligheid, behandeling met osteopathie, wat kan een behandeling met osteopathie toevoegen aan een klacht als duizeligheid. Duizeligheid kan op meerdere manieren ontstaan. Maarten Heemskerk, van osteopathie Haarlem, gebruikt kennis van de embryonale vorming bij de behandeling van duizeligheid, behandeling met osteopathie.

15319436_130416_2232_48

Duizeligheid kan op meerdere manieren ontstaan, één van de wijzen is wanneer het os temporale, het bot in de schedel waar het evenwichtsorgaan in gelegen is vastzit. Als dit zo is wordt het middenoor, waar het evenwichtsorgaan in ligt gecomprimeerd en zal het sneller geprikkeld worden. Hoe ontstaat nu zo’n vastzittend “os temporale”?

Het is een bijzondere gedachte, maar de vorming van onze schedelbeenderen komt tot stand door de ontwikkeling van de romp. Als je de ontwikkeling van de mens in de embryonale fase goed bekijkt en meer specifiek naar de vorming van de schedelbeenderen, dan is duidelijk dat de bewegingen die in die fase in de romp plaatsvinden ook de vorming van de schedelbeenderen tot gevolg hebben. Een mooi voorbeeld van de samenhang tussen romp en schedel is de vorm van de inhoud, in de romp liggen de darmen en in de schedel zitten de hersenen. Op deze manier bekeken is het niet vreemd dat  deze twee structuren er hetzelfde uitzien.

darmen-hersenen

Het zal dan ook niet verwonderlijk zijn om te bedenken dat wanneer het os temporale vastzit en dat hierdoor het evenwichtsorgaan klem zit het losmaken van alleen het os temporale meestal niet voldoende is om de klachten weg te nemen. Aangezien het os temporale het gevolg is van de bewegingsontwikkeling die de romp doormaakt moeten blokkades in de schoudergordel en bekkenregio ook meebehandeld worden om de kans op succes in de behandeling van duizeligheid te vergroten.

Met embryonaal geïntegreerde osteopathie is duizeligheid goed te beïnvloeden. Als u meer wilt weten hierover of als u wilt weten of behandeling zinvol zou zijn voor uw klacht kunt u bellen (023 7200 920 / 06 141 80 360) of een bericht sturen.
.