Kaakpijn, knakkende kaak en osteopathie. Hoe worden kaakpijn, knakkend kaakgewricht door de osteopathie bekeken en behandeld? Maarten Heemskerk, van Osteopathie Haarlem, gebruikt kennis van de embryonale vorming om kaakpijn, knakkend kaakgewricht en osteopathie oorzakelijk te behandelen.Kaakpijn, knakkende kaak en osteopathie

Belangrijk is dat de onderkaak (mandibula) beschouwd wordt als onderdeel van het hele lijf. Het kan misschien raar klinken, maar de voorloper van onze onderkaak is een stukje krakbeen (kraakbeen van Meckl) dat ontstaat is aan de zijkant van een vliesje (oropharyngeale membraan) in de embryonale fase. Dit vliesje is de voorloper van de mond. De ontwikkeling van dit kraakbeen van Meckl start door de bewegingen die het verteringssysteem in deze embryonale peride maakt. Het zijn de bewegingen die onze darm maakt die er uiteindelijk voor zorgen dat er trekkrachten op de regio van dit primitieve (mond)vlies komen. Deze trekkrachten zorgen ervoor dat het kraakbeen van Meckl ontstaat. Vanuit dit kraakbeen wordt later de onderkaak gevormd.

Dus men kan zeggen dat onze onderkaak daarmee een spiegel is van hoe de buik zich gedraagt. Als er in de buik door littekens of andere verklevingen door bijvoorbeeld ontstekingen delen niet goed kunnen bewegen.Kan dit ertoe leiden dat de kaak van vorm verandert en niet meer goed kan bewegen. Onder andere deze verbanden worden bij de behandeling met osteopathie van kaakpijn, knakkend kaakgewricht en osteopathie onderzocht en eventueel behandeld.

Kaakpijn, knakkend kaakgewricht en osteopathie, als u meer wilt weten of een afspraak wilt maken kunt u bellen met 023 7200 920/06 141 80 360, of u kunt een bericht sturen.